Gebelik hesaplama yönteminin temel mantığı, hamile kaldığından şüphelenen kişinin, adet döneminin ilk gününden itibaren 14 gün sonrasının dokuz ay on gün ileri alınarak taşıdığı muhtemel olan bebeğin yaklaşık doğum gününün belirlenmesi için kullanılan bir yöntemdir. Ancak unutulmamalıdır ki bu hesaplama tahminidir ve bebekler büyük çoğunlukla tam olarak hesaplanmış bu tarihte doğmazlar. Zira anne veya çocuğun sağlığı, sezaryen olma durumu ve diğer komplikasyonlar bu tarihi değiştirmekte etkili durumlardır.
Ana rahmine kişinin partneri ile yaşadığı cinsel ilişkinin sonucu olarak düşen bebek gelişmesinin belli bir aşamasından sonra ama taşıyan annenin bünyesine bazı değişiklikler yaratmaya başlar. Bunları halk arasında hamilelik belirtileri denir. Bu belirtiler sabah bulantısı halsizlik göğüslerde şişkinlik ve benzeri şekillerde kendini gösterebilmek de beraber bazı durumlarda kişiler arasında farklılık gösterebilmektedir. Ancak bilinmelidir ki bu şikayetleri yaşayan her kadın kendini hamile olarak görmemelidir.
MS hastalığı, bulaşıcı bir hastalık değildir. Çünkü bu hastalığa sebep olan şey herhangi bir virüs veya bakteri değil bağışıklık sisteminin ta kendisidir. Bizi hastalıklara karşı korumakla görevli bağışıklık sistemi eğer zararlı ve zararsız hücreleri birbirinden ayıramaz ise vücudun kendi ürettiği bazı hücreleri saldırmaya başlar ve sonunda MS hastalığı gibi hastalıklara sebep olabilir. Bu hastalığı tamamı ile geçiren bir tedavi yoktur ancak erken teşhis ve durumun kontrol altına alınması kişinin şikayetlerini azaltmaktadır.