Kombi Filtresi Nedir? Kombi Filtresi Nasıl Temizlenir?

Kombilerde filtre temizliği performansın her zaman en yüksek seviyede olması açısından çok önemlidir. Çoğu kullanıcı kombisinin bakımını düzenli olarak yaptırmadığından zaman içerisinde düşen performans verimsizliğiyle karşılaşıyor. Bu durum yeterli ısınma performansı alınamamasıyla birlikte artan doğalgaz faturalarına da neden olabiliyor. Kombilerde bakım prosedürü gereğince düzenli olarak temizlenmesi gereken bazı parçalar bulunuyor. Bu parçalar arasında kombi filtresi de yer almaktadır. Sultanbeyli Arçelik  Servisi merkezimizin uzmanları kombinizdeki filtrenin periyodik olarak temizlenmesini performansın her zaman yüksek olması için tavsiye ediyor.

Kombi Filtresi Nasıl Temizlenir?

Kombi filtresi olarak isimlendirilen bu parça aslında kombinizin sisteminde bulunan bir parça değildir. Kombilerin düzenli olarak temizlenmesi gereken filtresi alt kısmında yer alan tesisat bağlantılarında bulunur. Kombinizin alt kısmındaki tesisat borularında yer alan filtre zaman içerisinde tesisattaki artıklardan dolayı tıkanma yaşayabiliyor. Bu durumda hem sıcak su hem de su borularındaki su akışının engellenmesine neden olarak, kombinizde performans sorunlarına neden olur.

Kombi filtrelerinde pas, tortu vb. yabancı maddeler nedeniyle tıkanma meydana gelir. Kombi performans sorununa neden olan bu tıkanıklığa karşı mutlaka Ataşehir Baymak Kombi Servisi uzmanlarımız tarafından temizlik yapılması önerilir.

Kombilerdeki filtre temizliğinin gerçekleştirilebilmesi için profesyonel Ataşehir Demirdöküm Kombi Servisi hizmetlerine başvurulması gerekliliği ise bulunmamaktadır. Bu doğrultuda zaman, imkan ve uygun ekipmanlarınız bulunuyor ise kombi filtre temizliğini sizde evde tek başınıza kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Kombinizin filtresini temizlemek için öncelikli olarak kombinizi kapatmalısınız. Tesisat borularının vanalarını da kapattıktan sonra kombi ve tesisatta bulunan suyu tamamen boşaltmalısınız. Daha sonra anahtar yardımıyla boru tapalarını sökerek, filtreye ulaşabilirsiniz. Filtreyi iyice yıkayarak, temizledikte sonra aynı pozisyonda yerine geri takmalısınız.

Daha sonra boruların tapalarını sıkıca yerine taktıktan sonra kombinizi devreye alabilirsiniz. Bu aşamada kombinizin basınç göstergesi ibresin 1.5 bar ile 2 bar aralığında olana dek su giriş vanasını açık tutmalısınız. Bu şekilde kombinizin filtresini temizleyerek, yaşadığınız performans sorunlarını da çözüme kavuşturabilirsiniz. Kombinizde yaşadığınız performans sorunlarını bu filtre temizliği işlemi ile çözüme kavuşturamamanız durumunda mevcut olan sorunun tespit edilmesi ve onarımı için profesyonel servis hizmetlerinden destek almalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir