101 Nasıl Oynanır?

Okey 4 kişi ile birlikte oynanan bir oyundur. Okey taşlar ile oynanır. 1 ile başlar ve 13 ile biten taşlardan oluşuyor. 4 farklı renkten oluşan okeyin 2′ şer adet taşı bulunuyor. Bu oyunda sahte taş yani sahte okey denilen bir tanede taşı bulunuyor.

Hepsi totalde 106 adettir. Oyunun başında herkeste 14 tane taş olmalı. ekolay okey şeklinde online bir halde de okey oynanabiliyor. Okey taşları karıştırılıp dağıtıldıktan sonra herkes bu taşları düzenli bir şekilde ıstaka denilen tahtanın üzerine dizerler. Geriye kalan taşlar ise kapalı bir halde ortaya konulurlar.

Okey Nasıl Oynanır?

Oyunda taşlar karıştırılır ve herkese 14 tane taş olacak şekilde dağıtılır. Herkes taşını ıstakaya dizer ve oyun, ilk oyuncunun işine yaramayam herhangi bir tane taşı yanındaki arkadaşına bırakması ile oyun başlar.

İnternette de online bir şekilde okey oyananabiliyor. okey oyna butonuna basarak oyuna başlayabilirsiniz. Oyunda ki amaç aynı renkteki taşları sıra bir şekilde dizmektir. Örnek olarak mavi renkteki okey taşlarının 11 – 12 – 13 diye yan yana dizmek gibi oyun oynanır.

101 Nasıl Oynanır?

Okey bir tür zeka oyunu sayılabiliyor. Okeyin farklı oyunları da vardır. En çok oynanan ise 101′ dir. 101 nasıl oynanır şeklindeki sorular bir hayli fazladır. Minimum 101 sayısına ulaşan kişiler el açabilir ve bu şekilde oyunu oynayabilirler. Elinde kalan taşları eşleme metodu ile bitirebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir